top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSofie Aerts

Coronavirus: Wat doet Extreem rechts

Vandaag 10 april 2020 zitten we al 4 weken in lockdown, het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat heel de wereld stil werd.

Terwijl je zoveel wilt doen om mensen te helpen is het enige wat je nu kunt doen thuisblijven en voor elkaar zorgen. Solidariteit komt naar boven: om 20 u applaudisseert iedereen voor de zorg, men bakt koekjes voor elkaar, doet de boodschappen of gaat op berenjacht.

De solidariteit vandaag is hartverwarmend maar de politiek daarentegen daar walg ik van. In deze tijden gebruiken verschillende politieke partijen om hun asociaal partijprogramma door te voeren.


Filip Dewinter gebruikt corona om ons tegen elkaar op te zetten. Hij merkt een affiche op die in het Nederlands en Arabisch is geschreven en is er niet over te spreken.

Tegen Filip Dewinter zou ik willen zeggen: We leven op dit moment in een crisis, de personen die op dit moment in de zorg staan of de mensen die besmet zijn zijn echt niet bezig met of een affiche nu in het Arabisch wordt geschreven of niet.

En waarom hebben wij het recht om alle informatie op een juiste manier te horen en mensen die Arabisch spreken niet? Deze mensen hebben op dit moment deze informatie nodig, waar op staat dat ze niet meer naar buiten mogen en ze hun handen moeten wassen voor hun gezondheid en tenslotte ook die van u.


Maar als deze mensen deze informatie niet krijgen en toch naar buiten gaan omdat ze van niets weten kan jij ze weer gaan verwijten dat ze zich niet aan de regels houden die jij niet wou vertaald hebben. Het draait bij jou en jouw partij alleen maar om verdelen, de mensen tegen elkaar opzetten zodat ze zeker niet gaan kijken naar de fouten die jullie zelf in de hand werken. Het doet me pijn om te lezen dat corona wordt gebruikt om nog wat haat te zaaien net in de tijden dat we solidariteit het meeste nodig hebben.

Zoals ik al zei is jullie partij bezig met haat zaaien zodat er zeker niet naar fouten worden gekeken die jullie in de hand werken. Als het gaat over een tekort aan mondmaskers wordt er niet gekeken naar de besparingen in de zorg waar de regering al jaren mee bezig is, nee er wordt gekeken naar de vluchtelingen.

Het probleem is niet die vluchteling waar plaats voor wordt gemaakt maar het feit dat er te weinig plaats is.

Al jaren word er bespaart op alles de zorg, het welzijn, de sociale woningen en dan is het gemakkelijk om te zeggen dat een vluchteling dat van je heeft afgepakt terwijl het ware probleem in dit systeem zit. Het spreekwoord als twee honden vechten om een been loopt een derde ermee heen is hier helemaal van toepassing, Zolang wij kijken naar elkaar als schuldige zullen we nooit kijken naar de persoon die er echt mee gaat lopen. De besparingen op de zorg is niet de schuld van de vluchteling, het feit dat er mondmaskers worden vernietigd is niet de fout van de vluchteling maar van degene die bespaart en geen plaats wilt maken.

Dries van Langenhove twittert erop los tegen Marc Van Ranst.

Tijdens deze crisis waar solidariteit en er voor elkaar zijn de bovenhand nemen heeft Dries Van Langenhove er niets beter op gevonden om andere mensen die zich inzetten voor ons land af te kraken.

Het is al langer duidelijk dat Dries en Marc niet de beste vriendjes zijn zo is Marc van Ranst is geblokkeerd geweest door Dries en zijn vrienden, maar in deze moeilijke periode vraag ik me af wat u echt belangrijk vindt als u liever twitters in plaats van naar oplossingen te zoeken.



Het enige wat ik hier nog over wil zeggen is dat wij ons verstand erbij houden en gaan nadenken en oplossingen zoeken in plaats van in het verhaal van extreem rechts mee te stappen. Laten we ons verenigen en samen door deze moeilijke tijd te gaan.

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page